категорії: новина

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПАРТИЗАНСЬКОГО ТЕЛЕКАНАЛУ БЕЛСАТ TV

теґи: Білоруська Весна, Фундація ЦСМ

 21 травня о 18.00 

у Фундації Центр Сучасного Мистецтва (на Щекавицькій, 34)
фестиваль "Білоруська весна" спільно з виданням "Телекритика" 
презентує 

Белсат TV

Про роботу Белсат TV розкажуть
Аляксей Дзікавіцкій, редактор інформаційного відділу та Тарас Ратушний, київський кореспондент телеканалу.

Модерує подію Леся Ганжа, заступниця головного редактора сайту Телекритики.

Презентація відбудеться за підтримки Польского Інституту в Україні.

Белсат TV – це перший і наразі єдиний незалежний телеканал в Білорусі, що працює з 10 грудня 2007.

Журналісти Белсат TV співпрацюють у тому числі з Білоруською асоціацією журналістів, що отримала відзнаку Європейського парламенту ім. Андрія Сахарова за свою правозахисну діяльність. Час першого ефіру Белсат TV було обрано не випадково – він відбувся у Всесвітній день захисту прав людини. 

Телеканал було створений відповідно до угоди між польським Міністерством закордонних справ та польським державним телеканалом POLSAT у 2007 році. 

Наразі Белсат TV має щоденну 6-годинну програму – (17.00-23.00 за мінським часом.) Белсат TV розповсюджується через найпопулярніший у Білорусі супутник Sirius 4, а на заході країни – через Astra 1KR. Astra також дає можливість дивитися Белсат TV у Польщі та Західній Європі. Крім того, більшість програм також доступна на сайті Белсат TV .

Белсат TV є проектом, спрямованим на демократизацію білоруського суспільства. Значення телеканалу для білоруського суспільства можна порівняти із впливом Радіо Свобода та Голос Америки на Радянський Союз. 

Телевізійна програма телеканалу виключно білоруськомовна.

"Білоруська весна-2010" була б неможливою без партнерів:Фундація Центр Сучасного Мистецтва (головний майданчик київських подій фестивалю); білоруський ПЕН-центр та мережа Книгарень "Є", що підтиримують літературну частину фестивалю; Польський інститут в Україні; канал Тві; Kyiv GUTG centre; Департамент Культурних Спільнот; творче угрупування Н40; Телекритика.

Інформаційні спонсори: Український тиждень, Радіо Свобода, інтернет-партнер Zахід.нет, Кінодайджест, газети Наша Ніва, Viewpoint east; Мистецьке об’єднання «Остання барикада», Рожевий слоник.

Кількість місць обмежена. Запис за телефоном: +38 044 221 40 49