категорії: блоґ-запис

Дискусійний проект НА ПІДЛОЗІ / ON THE FLOOR

теґи: сучасне мистецтво

Фундація Центр Сучасного Мистецтва
запрошує на першу зустріч 
програми неформальних дискусій про актуальні події в українському сучасному мистецтві

НА ПІДЛОЗІ / ON THE FLOOR

Навіщо нам мистецькі інституції?

28 вересня, вівторок, 19.00

Куратор-модератор: Лариса Бабій

Фундація ЦСМ починає створення постійної платформи для неформальних дискусій про актуальні події та питання в українському сучасному мистецтві, до якої можуть долучатися всі, хто мають щось сказати (і також вміють слухати).

Платформа надає можливість регулярно зустрічатися та обмінюватися ідеями та досвідом, йдеться про неформально структуроване будування дискурсу довкола сучасного мистецтва в Україні.

Програма не намагається створити щось нове чи «краще» від того, що вже існує, радше заповнює дірки та налаштовує зв'язки між уже-діючими (існуючими) індивідами, інституціями, дискурсами. У програмі важлива «не-продуктивність»: це простір для перетравлення слів, думок, вражень, для зіткнення протилежних позицій, артикуляції імпульсів і течій.

Формат: неформальна дискусія, в якій «куратор» виступає як модератор. Куратор представляє тему та пропонує учасникам матеріал для роздумів (події, тексти, фото, відео тощо). Передача інформації відбувається від особи до особи через обмін власними позиціями, досвідами, питаннями. 

Дискусійна платформа відкривається темою: 
Навіщо нам мистецькі інституції?

В Україні більшає мистецьких інституцій. Лише за минулі два тижні в Києві відкрився Арт-центр Я. Гретера у ТРК «Більшовик», а у Донецьку – Фонд «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив». Що вони зможуть змінити в українському культурному контексті, яке їхнє місце?
Яка, загалом, роль мистецьких інституцій (музеї, фонди, приватні колекції та галереї) у визначенні, підтримці та популяризації сучасного мистецтва – в Україні та у світі. Особливості (переваги та мінуси) різних видів інституцій – приватні, публічні, місцеві чи філіали/частини міжнародних ініціатив (мереж)?

Дискусія відбуватиметься НА ПІДЛОЗІ. Просимо учасників принести із собою подушку або ковдру для сидіння. Ми пригощаємо чаєм.