категорії: новина

Мистецька премія імені Казимира Малевича 2010

теґи: сучасне мистецтво

Премія імені Казимира Малевича заснована 2008 року з нагоди 130-річчя від дня народження митця. Премія, ініціатором котрої став Польський Інститут у Києві, – свідчення пам'яті та визнання Казимира Малевича – митця польського походження, що народився у Києві.

Премія вручається раз на два роки митцеві віком до 40 років, що народився/лася в Україні, незалежно від актуального місця перебування, за його/її внесок у розвиток сучасного мистецтва особливо підкреслюючи:  якість, майстерність, досягнення, значення;

Обмежень щодо освіти, творчих напрямків, участі або її відсутності у творчих об'єднаннях немає.

Переможець Премії Малевича 2010 року отримає:


•    грошову винагороду розміром три тисячі євро (3000 EUR) від Польського Інституту у Києві;
•    резиденцію у Центрі Сучасного Мистецтва «Уяздовський Замок" у Варшаві /протягом трьох місяців у 2011 році/;
•    ґрант у розмірі п'яти тисяч євро (5000 EUR) від фонду «Культурний проект» для реалізації резиденції у ЦСМ «Уяздовський Замок";
•    ґрант у розмірі п'яти тисяч євро (5000 EUR) від Інституту Адама Міцкевича у Варшаві для реалізації резиденції у ЦСМ «Уяздовський Замок".

Організаційна підтримка: Фундація Центр Сучасного Мистецтва.

Фіналістів премії (3 особи) та представників інституцій (3 особи), кандидати яких вийдуть у фінал, буде запрошено на студійний візит до Польщі 2011 року.

Премію буде вручено міжнародним журі, до складу якого входитимуть куратори, критики, професійні менеджери мистецтва, запрошені організаторами (7 осіб).

Висунути кандидатів на нагороду можуть українські та закордонні культурні установи, наукові центри, творчі об'єднання, галереї та музеї.

Номінації разом із поясненням (до 500 слів) та комплектом із 12 фотографій/репродукцій з описом проектів (до 200 слів) (за потреби) слід надіслати до 31 жовтня 2010 року на адресу ПІ у Києві: olena.zoc@msz.gov.pl з темою «MALEWICZ». Аплікаційні форма.

Із номінованих кандидатур журі обере 3 /трьох/ фіналістів, прізвища яких буде оголошено 1 грудня 2010 року, а інформацію буде розповсюджено ПІ у Києві.

Остаточне рішення журі приймається простою більшістю голосів через таємне голосування, яке відбудеться 18 грудня 2010 року за участі щонайменше трьох членів журі.

Урочисте нагородження відбудеться 18 грудня 2010 року у Києві.

Детальніше про умови участі можна дізнатись на сайті Фундаціїї ЦСМ та Польского Інституту в Києві.